Izložba završnih radova Studenata odsjeka Likovne kulture i likovne umjetnosti iz specijalizacije Grafike i 3 D oblikovanja

 Svake druge godine studenti odsjeka Likovne kulture i likovne umjetnosti umjetničke akademije u Splitu izlažu svoje završne radove u Salonu Galić.

Radovi u mediju grafike izrađeni su u tehnikama: bakropisa,linoreza,  fototransfera, digitalnog printa i kombiniranim tiskom. Također  kod Ide Bugarić imamo i video projekciju  na grafičke otiske.

Grafički listovi prikazuju različite pristupe mediju grafike ali i različite poetike i teme, od osobnih do angažiranih. Likovni diskurs varira od pomno iscrtanog bakropisa kao predstavnika klasične grafičke tehnike do suvremenih grafičkih tehnika fototransfera i digitalnog tiska.

Većina autorica je već  izlagala na žiriranim izložbama grafike, od toga su neke i u inozemstvu, ali važno je napomenuti da za studente odsjeka Likovne kulture i likovne umjetnosti izlaganje u Salonu Galić obićno predstavlja prvo takvo iskustvo.

Radovi su izrađeni pod mentorstvom:  doc. art. Slobodan Tomić,  doc. art. Maja Khoualdi, izv.prof. art. Edvin Dragičević.

Studentice/student koji izlažu: Dajana Džafo, Nikolina Ćuk, Ana Maria Delalle, Andrea Šarić, Antonia Šarić, Ida Bugarić, Katarina Šokčević, Ivana Čatipović, Željka Pavelić, Roko Šimićev

 

Kako je sve to izgledalo u Salonu Galić pogledajte na poveznici Neke nove grafičke priče