lklu_naslovnica_nocmuzeja

Odsjek za likovnu kulturu i likovnu umjetnost u Noći muzeja 2022

 

Specijalizacija 3d oblikovanje.

Ovaj modul na diplomskom studiju Likovne kulture i likovne umjetnosti bavi se istraživanjem unutar 3d medija. Studenti se izučavaju u programima za 3d oblikovanje, animaciju i VR.

AVATAR (KORČULA), diplomski rad, Jelena Amadeo, mentor izv.prof. Slobodan Tomić

VR šetnja kroz strukturu stilizirane urbane cjeline Korčule. Projekt je zamišljen kao buduća VR edukativna igrica

Proces nastajanja projekta “Avatar”

VR Podmorje

 

FOBIJE, diplomski rad, Andrea Vukoja, mentor izv.prof. Slobodan Tomić

Fobije su projekt koji propituje terapiju izlaganjemem kroz VR scene u kojima se promatrač suočava sa svojim strahovima (klaustrofobija, agorafobija, akrofobija itd)

VR Akropola (Ulaz u fobije)

Akrofobija – lift

Intro video FOBIJE

 

3D fotogrametrijski snimak rimskog broda pronađenog u blizini otoka Šćedra u Hrvatskoj.

3D model Mariusza Milke. Fotografije Mariusz Milka, Piotr Stós i Ewelina Heil. Ronilačke operacije uz podršku ronilačkog centra Nautica Vis

Arheološki projekt redateljice Tee Katunarić (Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu). Financijska potpora Ministarstva kulture RH, Općine Jelsa Online i Prijatelja otoka Šćedra.

3D model potopljenog broda

 

PREMIJERE 79 / Željka Pavelić, mentor izv. prof. art. Edvin Dragičević

Tvoj problem naziv je grafičkog ciklusa kojim Željka Pavelić nastoji prikazati intimne sadržaje i motive kojima likovno prepričava različita skrojena mišljenja i emocionalna stanja. Sagledavanjem i otvaranjem vlastitog senzibiliteta u spoju s intelektualnim potrebama, umjetnica u sam proces nastanka djela prodire na intuitivnoj i logičnoj te podsvjesnoj i svjesnoj razini. Na taj način njeni unutrašnji nagoni za umjetničkim stvaranjem ispoljavaju intimnu notu stvarajući ekspresivno-narativne kompozicije.

Željka Pavelić u Noći muzeja 2022

 

UMAS/Fakultet likovnih umjetnosti Skopje

Izložba studenata i nastavnika grafičkog modula i modula 3D oblikovanje Likovne kulture i likovne umjetnosti Split na Fakultetu likovnih umjetnosti u Skopju.

Odsjek likovne kulture i likovne umjetnosti u Skopju

Radionica Extended reality

Profesor Josip Mijić sa Akademije likovnih umjetnosti Široki brijeg je u periodu od 10. do 12. svibnja 2021.godine održao je predavanja i radionicu na temu: Proširene stvarnosti (Extended reality (XR))

Extended reality

Izložba završnih radova Studenata odsjeka Likovne kulture i likovne umjetnosti iz specijalizacije Grafike i 3D oblikovanja

Radovi su izrađeni pod mentorstvom: doc. Slobodan Tomić, doc. Maja Khoualdi, izv.prof. Edvin Dragičević.

Studentice koje izlažu : Dajana Džafo, Nikolina Ćuk, Ana Maria Delalle, Andrea Šarić, Antonia Šarić, Ida Bugarić, Katarina Šokčević, Ivana Čatipović

Neke nove grafičke priče

 

Radionice LKLU