19. rujna 2023.

Dizajnerska početnica: Eco moodboard moje sobe

Termin: subota, 23.09. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: srednja škola (1.—4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 22.09.2023. u 17:00 sati.
Voditelj radionice: Ivan Vrček

Svaki polaznik i polaznica radionice će izraditi moodboard za svoju sobu od recikliranih i prirodnih materijala koji će im biti stavljeni na raspolaganje za vrijeme radionice. Ova radionica dio je projekta Blueconnect u kojem sudjeluje Sveučilište u Splitu.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

- Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
- Radionice su besplatne.
- Broj sudionika je ograničen.


O voditelju:
Ivan Vrček VART student je prve godine diplomskog studija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, na smjeru grafički dizajn. Prethodno je završio preddiplomski studij Dizajna vizualnih komunikacija i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku. Uz studiranje bavi se raznim područjima umjetnosti od slikarstva pa sve do glazbe. Tijekom studija sudjelovao je u brojim izložbama, radionicama i projektima, a 2019. godine imao je svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom VOZIM30. U siječnju ove godine dodijeljena mu je nagrada HDD-a na bijenalnoj izložbi hrvatskog dizajna 21/22, u studentskoj kategoriji Dizajn u digitalnim medijima za aplikaciju Uberi. Trenutno radi kao kućni grafički dizajner za Studentski centar Split te paralelno radi na svojoj glazbenoj karijeri.

 

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Industrija, inovacije i infrastruktura Smanjenje nejednakosti Održivi gradovi i zajednice Održiva potrošnja i proizvodnja