19. September 2023.

Dizajnerska početnica: Eco moodboard moje sobe

Termin: subota, 23.09. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: srednja škola (1.—4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 22.09.2023. u 17:00 sati.
Voditelj radionice: Ivan Vrček

Svaki polaznik i polaznica radionice će izraditi moodboard za svoju sobu od recikliranih i prirodnih materijala koji će im biti stavljeni na raspolaganje za vrijeme radionice. Ova radionica dio je projekta Blueconnect u kojem sudjeluje Sveučilište u Splitu.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

- Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
- Radionice su besplatne.
- Broj sudionika je ograničen.


O voditelju:
Ivan Vrček VART student je prve godine diplomskog studija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, na smjeru grafički dizajn. Prethodno je završio preddiplomski studij Dizajna vizualnih komunikacija i Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku. Uz studiranje bavi se raznim područjima umjetnosti od slikarstva pa sve do glazbe. Tijekom studija sudjelovao je u brojim izložbama, radionicama i projektima, a 2019. godine imao je svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom VOZIM30. U siječnju ove godine dodijeljena mu je nagrada HDD-a na bijenalnoj izložbi hrvatskog dizajna 21/22, u studentskoj kategoriji Dizajn u digitalnim medijima za aplikaciju Uberi. Trenutno radi kao kućni grafički dizajner za Studentski centar Split te paralelno radi na svojoj glazbenoj karijeri.

 

Goals
Quality education Industry, innovation and infrastructure Reduced inequalities Sustainable cities and communities Responsible consumption and production