05. lipnja 2023.

Vesna Podrug Kossjanenko sudjelovala je u koncertu za mir održanom na Muzičkoj akademiji Univerziteta Sarajevo

Red. prof. art. Vesna Podrug Kossjanenko sudjelovala je u koncertu za mir održanom na Muzičkoj akademiji Univerziteta Sarajevo.

Raznolik program šesnaestog izdanja festivala Majske muzičke svečanosti obuhvatio je i koncert za mir u organizaciji Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu (MAS UNSA), Veleposlanstva Republike Koreje u Republici Hrvatskoj i Savjetodavnog vijeća za mirno ujedinjenje (The Peaceful Unification Advisory Council) koje djeluje pri Vladi Republike Koreje.

Ujedinjeni u zajedničkom zalaganju za mir, u petak, 19. maja 2023. godine, u 14.30 sati u Koncertnoj sali Cvjetko Rihtman nastupili su Miji Kwon (sopran), Hwapyeong Gwon (tenor), Hyewon Lee (klavir), YeonJu Jeong (violina), korejski umjetnici koji svoje karijere grade u Evropi, a pridružila im se Vesna Podrug Kossjanenko, priznata pijanistica i profesorica klavira na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Koncert je za cilj imao poticanje mirovnog ujedinjenja Korejskog poluotoka, podijeljenog na Južnu i Sjevernu Koreju, te provođenja različitih mirovnih aktivnosti diljem svijeta.

Prenosi radio Sarajevo:

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Smanjenje nejednakosti Mir, pravda i snažne institucije