12. siječnja 2023.

Trijumf Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija na Izložbi hrvatskog dizajna 21/22

Na Izložbi hrvatskog dizajna 21/22 koja se održava u Laubi - kući za ljude i umjetnost u Zagrebu dodijeljene su nagrade i priznanja Hrvatskog dizajnerskog društva najboljim dizajnerskim radovima u pojedinačnim kategorijama kao i Velika nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva, te Nagrada za životno djelo.

Međunarodni sud djelovao je u sastavu: Robert Čanak, Dario Dević, Nataša Njegovanović, Luka Perić, Zlatka Salopek, Juraj Zigman, Ajdin Bašić, Kostas Medugorac te Cvetka Požar.

Naročito nas veseli istaknuti nagrade i priznanja koja su osvojili naši studenti i nastavnici Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija:

  • Nagrada: Dizajn ambalaže dodijeljena je za rad Bronhi studenta Luke Grkovića.

Rad je nastao pod mentorstvom izv. prof. art. Ljubice Marčetić Marinović.

  • Posebno priznanje: Dizajn Ambalaže dodijeljeno je za rad Pizza & Play također studenta Luke Grkovića.

Rad je nastao pod mentorstvom izv. prof. art. Igora Čaljkušića.

  • Nagrada: Dizajn u digitalnim medijima - dizajn interakcija dodijeljena je radu Uberi studenta Ivana Vrčeka.

Rad je nastao pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ivice Mitrovića i doc. art. Olega Šurana.

  • Posebno priznanje u kategoriji prostorne i grafičke intervencije i sistemi dodijeljeno je radu Sustav signalizacije zgrade Umjetničke akademije u Splitu studentice Tine Masnić.

Rad je nastao pod mentorstvom v. pred. dr. sc. Jelene Zanchi.

  • Posebno priznanje u kategoriji Koncept - inicijativa - kritički dizajn dodijeljeno je radu Priča agava studentice Alejandre Robles Sosa.

Rad je nastao pod mentorstvom izv. prof. dr. sc. Ivice Mitrovića, red. prof. art. Dejana Kršića i doc. art. Olega Šurana.

U profesionalnoj selekciji osvojene su sljedeće nagrade:

  • Nagradu u kategoriji Dizajn vizualnih komunikacija dobio je rad Publikacije Kunsthalle Wien red. prof. art. Dejana Kršića u suradnji sa dizajnericom Lanom Grahek.
  • U kategoriji Koncept - Inicijativa - kritički dizajn posebno priznanje dobio je rad Speculative design - Educational Resource Toolkit izv. prof. dr. sc. Ivice Mitrovića, doc. art. Olega Šurana i  projektnog tima.

Izložba hrvatskog dizajna 21/22 biti će otvorena do 22. siječnja 2023. godine u Laubi - kući za ljude i umjetnost u Zagrebu na kojoj možete pogledati i ostale radove naših studenta i alumnia.

Čestitke svim dobitnicima!

Izložba hrvatskog dizajna 21/22

 

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Industrija, inovacije i infrastruktura Održivi gradovi i zajednice Održiva potrošnja i proizvodnja Partnerstvom do cilja