05. lipnja 2024.

Studenti i nastavnici na Festivalu mandoline "Marin Katunarić"

Prošli vikend, u petak 31.5. i subotu 1.6. održan je Festival mandoline „Marin Katunarić“ u organizaciji GŠ „Lovro pl. Matačić“ Omiš i umjetničkim vodstvom doc. art. Ivane Kenk Kalebić.

U sklopu festivala održao se masterclass renomirane mandolinistice Miki Nishiyama, kojem su prisustvovale studentice mandoline Glazbenog odjela.

Za najmlađe organizirano je natjecanje mladih mandolinista, polaznika osnovne glazbene škole, gdje je Asja Cetinić Koća, učenica  studentice Tanje Puharić osvojila prvu nagradu, te je laureat natjecanja. Radionicom za mandolinski orkestar ravnao je prof. Vladimir Lukas.

U petak navečer, u crkvi sv. Mihovila nastupile su Miki Nishiyama, Ivana Kenk Kalebić na mandolinama i Giacomo Ferrari na klaviru.

Na završnom koncertu, koji se održao u subotu u hotelu Plaža, nastupili su nagrađeni učenici, mandolinski kvartet UMAS (Tanja Puharić, Lara Baranašić, Hana Klančnik i Ana Mlačić), te četiri mandolinska orkestra.

Amaterski mandolinski orkestar UMAS pod vodstvom studentice Hane Klančnik (studenti glazbene pedagogije koji su za slobodni studentski projekt odlučili oformiti orkestar) prvi put se predstavio publici uspješnom izvedbom  skladbe Fragmenti T. Kalebića.

Studentica Ana Mlačić dirigirala je dječjim orkestrom Anđeli svirači.

Nastupili su i Mandolinski orkestar KUD-a Metković i GMD Sanctus Domnio.

Čestitamo svim sudionicima Festivala, a posebno studentima Glazbenog odjela UMAS-a, bez kojih se ovaj projekt ne bi mogao realizirati.

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Partnerstvom do cilja