22. veljače 2024.

REBEKAH MODRAK i NICK TOBIER, predavanje i razgovor sa umjetnicima

REBEKAH MODRAK i NICK TOBIER

predavanje i razgovor sa umjetnicima

Utorak, 27. veljače 2024. u 16 sati, Kino predavaonica, Gripe, UMAS / Odsjek za film i video

Rebekah Modrak stvara internetske stranice kako bi parodirala i poremetila iskorištavajuće oglase tvrtki koje pokušavaju izvući vrijednost iz marginaliziranih skupina. Njezin rad, na sjecištima umjetnosti, aktivizma i kritičkog dizajna, pruža alternativne perspektive o trgovini.

Rebekah Modrak je umjetnica, spisateljica i profesorica na Stamps School of Art & Design na Sveučilištu Michigan u Sjedinjenim Američkim Državama. Njezin rad objavljen je u Arshake, neural, The Journal of Curatorial Studies, Hyperallergic, Curating the Contemporary, The Creators Project, WIRED, Core77, The New York Times i Design Observer. Ona je suurednica knjige "Radical Humility: Essays on Ordinary Acts" (Belt 2021), u kojoj dvadeset autora iz filozofije, psihologije, potrošačke kulture i drugih područja razmatra poniznost kao stanje postojanja tijekom ere Trumpa. Također je glavna autorica knjige "Reframing Photography" (Routledge 2011), koja kritički istražuje fotografsko prikazivanje, etiku, rekonstrukcije, posredovani pogled i druge probleme unutar svijeta slika.

www.rebekahmodrak.com

 

Nick Tobier - Umjetnik kao stranac: Nesporazumi i umjetničko ometanje u javnom prostoru

Nick Tobier je studirao kiparstvo i krajobraznu arhitekturu, te je radio u The Fabric Workshop and Museum u Philadelphiji, The Philadelphia Museum of Art, Storefront for Art & Architecture u New Yorku, i kao dizajner u Odjelu za parkove i rekreaciju New Yorka, podružnica Bronx. Nick se kao umjetnik-dizajner-edukator usredotočuje na društveni život javnih mjesta, kako u izgrađenim strukturama, tako i u događanjima od autobusnih stanica do kuhinja i bulevara u Detroitu, Tokiju, Torontu i San Franciscu. Njegovi radovi su bili izloženi u Smithsonianu, Queens Museumu u New Yorku, Mattress Factory u Pittsburghu, na Praškom Quadrennial i Somerset House u Londonu, a podrške je dobio od Goethe Foundation (2023), NEA (2021, 2016, 2014), The Graham Foundation for the Advanced Study of Visual Art (2021) i Harpo Foundation (2014).

www.everydayplaces.com

 

Predavanja su otvorena za javnost.

Veselimo se vašem dolasku!

 

Ciljevi
Cilj1 Zdravlje i blagostanje Kvalitetno obrazovanje Smanjenje nejednakosti Održivi gradovi i zajednice Mir, pravda i snažne institucije Partnerstvom do cilja