29. siječnja 2024.

Projekt NextGenderHR na Umjetničkoj akademiji

Projekt NextGenderHR na Umjetničkoj akademiji u Splitu

18. siječnja  – 19. siječnja 2024.

Prvi radni sastanak projekta Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar „Promjene rodnih odnosa u Hrvatskoj (NextGenderHR)“, koji se financira sredstvima programa Next Generation EU održan je 18. i 19. siječnja 2024. na Umjetničkoj akademiji u Splitu. 

Projekt će četiri godine različitim metodama istraživati rodne odnose u Hrvatskoj, s naglaskom na mlađe generacije, jer njihova današnja shvaćanja i ponašanja koja se tiču rodne demokratičnosti upućuju na to kakvo će stanje u tom području biti u budućnosti.

Istraživači/ce na projektu već su provodili/e anketna ispitivanja na slične teme sa studentima/cama Umjetničke akademije, pa to planiraju učiniti i u okviru ovog projekta.

Planirano je i potpisivanje ugovora o suradnji između projekta NextGenderHR i Umjetničke akademije, koje bi obuhvatio i druge oblike suradnje, poput uvođenja rodne tematike u nastavu, kao i održavanje zajedničkih radionica i pripremu izložbi.

Više o sastanku projekta NextGenderHR možete pročitati ovdje:

Ciljevi
Cilj1 Kvalitetno obrazovanje Rodna ravnopravnost Smanjenje nejednakosti Održivi gradovi i zajednice Mir, pravda i snažne institucije Partnerstvom do cilja