12. svibnja 2023.

Predavanje Julie Gaisbacher (Austrija)

Predavanje Julie Gaisbacher (Austrija)

U utorak, 16. svibnja 2023. u 12 sati, Odsjek za slikarstvo Umjetničke akademije u Splitu organizira gostujuće predavanje umjetnice Julie Gaisbacher (Austrija).

U svom radu Julia Gaisbacher istražuje međusobne odnose društvenih konvencija u javnom prostoru, arhitekturi i individualnoj reprezentaciji. Teme kojima se u posljednje vrijeme bavi su pitanja stanovanja, javnog i privatnog prostora: tko o tome ima moć odlučivati i koja se društvena pravda ili nepravda kroz to može vidjeti? U svojoj radnoj metodi koristi digitalne slikovne datoteke, eksperimentira s procesima ispisa, pratećim materijalima i, u konačnici, integrira ih u instalacije. To joj omogućuje kombiniranje dvodimenzionalnih slika s trodimenzionalnim objektima.

Julia Gaisbacher boravi u Splitu u sklopu rezidencijalnog programa Motela Trogir / Udruge za suvremenu umjetnost Slobodne veze.

Životopis:

Julia Gaisbacher umjetnica je i fotografkinja rođena u Grambachu kraj Graza (Austrija). Živi i radi u Beču i Grazu.

Julia je studirala Povijest umjetnosti (M.A.) na Sveučilištu u Grazu i Trodimenzionalni rad/ Kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Dresdenu (Njemačka) i LUCA School of Arts, Bruxelles (Belgija). Diplomirala je u klasi prof. Martina Honerta na Akademiji likovnih umjetnosti u Dresdenu. Dobitnica je nagrade Theodor-Körner-Fond Prize for Visual Art (2021.), Državne stipendije za fotografiju Saveznog kancelara Republike Austrije (2020.), nagrade za akviziciju u sklopu „Državne nagrade za suvremenu vizualnu umjetnost Štajerske” (2019.), nagrade Erste Bank ExtraVALUE Recognition Art Award (2018.) i promotivne nagrade za fotografiju grada Graza (2016.). Radovi su joj izlagani u Austriji i inozemstvu te se nalaze u nekoliko javnih i privatnih kolekcija

Predavanje će se održati u prostorima Odsjeka za slikarstvo na adresi Hrvojeva 8.

Predavanja su otvorena za sve studente i profesore Akademije, te za širu zainteresiranu publiku.

Veselimo se vašem dolasku!

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Smanjenje nejednakosti Održivi gradovi i zajednice Održiva potrošnja i proizvodnja Partnerstvom do cilja