13. svibnja 2024.

Nagrade nastavnicima i asistetima na 9. hrvatskom trijenalu grafike

U utorak, 7. svibnja, u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu, svečano je otvoren 9. hrvatski trijenale grafike.

Ovaj renomirani događaj, organiziran od strane Kabinet grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), okupio je značajna imena iz proširenih područja grafike.

Izuzetno smo ponosni što su čak četiri nagrade dodijeljene našim nastavnicima i asistentima, što potvrđuje njihovu predanost i stručnost u području likovnih umjetnosti.

Redoviti profesor u trajnom zvanju Viktor Popović, s Odsjeka za slikarstvo, odnio je glavnu nagradu Trijenala - Premiju HAZU, dok je redoviti profesor Toni Meštrović, s Odsjeka za film i video, nagrađen Nagradom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Redoviti profesor Edvin Dragičević, s Odsjeka za likovnu kulturu i likovnu umjetnost, primio je Nagradu Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) Zagreb, a asistentica Ivona Pupačić, također s istog odsjeka, dobila je jedno od Posebnih priznanja Odbora za nagrade.

Čestitamo svim nagrađenim umjetnicima koji su svojim radom obogatili ovogodišnji Trijenale i doprinijeli bogatoj tradiciji hrvatske grafike.

Izložba, koja prikazuje raznolikost i inovativnost suvremene grafike, otvorena je do 16. lipnja pa vas pozivamo da je posjetite.

Autor fotografija: Goran Vranić 📸

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Partnerstvom do cilja