19. prosinca 2023.

Izložba "Rad, tekst, kontekst (privremenost)"

Pozivamo Vas da dana 21. prosinca (četvrtak) 2023. godine svojim prisustvom uljepšate i podržite izložbenu suradnju studentica i studenata Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu i Odsjeka za slikarstvo Umjetničke akademije u Splitu, pod nazivom Rad, tekst, kontekst (privremenost).

Otvorenje izložbe zakazano je u 14:00 sati u zgradi Odsjeka za slikarstvo Umjetničke akademije u Splitu (Hrvojeva 8, Split).

Ova izložba predstavlja kontinuitet suradnje pokrenut 2017. godine pod imenom Rad, tekst, kontekst (oblici kolaborativnih praksi) i nastavljen 2019. godine izložbom Rad, tekst, kontekst (izložba koja vas čuje), te Rad, tekst, kontekst (jer greška je dio svijesti) 2021. godine, a čiji je zajednički temelj povezati studente dvaju fakulteta i pokrenuti praksu zajedničke bijenalne izložbe.

Izložba ostaje otvorena do 19. siječnja 2024. godine.

Radujemo se Vašem odazivu!

Studentice i studenti Odsjeka za slikarstvo Umjetničke akademije u Splitu i Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu

Četvrto izdanje kolaborativnog projekta Rad, tekst, kontekst premijerno se predstavlja javnosti u zgradi Umjetničke akademije u Hrvojevoj ulici u Splitu u kojoj je smješten Odsjek za slikarstvo od 2016. godine do najavljenog preseljenja sljedeće godine. Odluka o održavanju izložbe u ovoj zgradi ima simbolično značenje i s obzirom na to da je Filozofski fakultet u Splitu bio jedan od njezinih korisnika prije preseljenja u svoju stalnu zgradu 2018. godine. Temelj umjetničkih i kustoskih istraživanja ovog puta je pojam ‘privremenosti’, istraživan kroz najširi spektar mogućnosti.

Izložba okuplja radove u različitim medijima deset studenata Odsjeka za slikarstvo Umjetničke akademije u Splitu s kojima je kustosku suradnju ostvarilo jedanaest studentica Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Splitu. Svoje radove ovom prilikom izlažu: Katarina Botica, Marta Grubišić, Đana Lončar, Zvonimir Lukas, Neli Ljubičić, Leda Marinović, Kim Mikasović, Bartol Stojanović, Antonela Šaban i Kristina Tokić, a tekstualne osvrte pišu: Matea Borojević, Nada Dulčić, Lucia Ema Duvnjak, Antea Ivišić, Maja Karmelić, Ivana Marinović, Eni Pandža, Jolanda Pisac, Nikolina Skoko, Teuta Stančić i Tara Todorović.

 Radni proces izložbe mentorirali su profesori Vedran Perkov, Viktor Popović i Neli Ružić uz asistente Anitu Miloš Tomaić, Josipa Šurlina i Marietu Vulić sa Umjetničke akademije – Odsjeka za slikarstvo te profesor Dalibor Prančević s Filozofskog fakulteta – Odsjeka za povijest umjetnosti.

 

Izložbu je financijski podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Grad Split.

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Partnerstvom do cilja