03. travnja 2024.

Gostovanje Edvina Dragičevića u Latviji

Tijekom ožujka prof. art. Edvin Dragičević sudjelovao je na na 12. Međunarodnom simpoziju grafike Latgale (12th International Latgale Graphic Art Symposium) u organizaciji Muzeja Rothko (Rothko Museum) u Daugavpilsu u Latviji.

International Latgale Graphic Art Symposium je najznačajniji međunarodni forum u grafičkom mediju koji se održava u regiji Latgale u Latviji. Na dosadašnjih 11 simpozija sudjelovalo je više od stotinu grafičara iz trideset i pet zemalja.

Odabrani umjetnici ovogodišnjeg simpozija su: Magda Szplit (Poland), Henryk Królikowski (Poland), Peili Huang (Taiwan), Vitalia Samuilova (France), Lorenzo Natali (Italy), Edvin Dragičević (Croatia), Kadri Toom (Estonia), Pascal Pignon Jaf (France), Anna Kłos (Poland), and Oksana Vronska (Latvia).

Symposium Curator je Māris Čacka (Museum Director).

Tijekom boravka u Muzeju Rothko u impresivnoj tvrđavi u Daugavpilsu umjetnici su prezentirali svoj dosadašnji rad te u studijima i grafičkim radionicama intenzivno radili na novim  radovima i izmjenjivali profesionalna iskustva. Izložba grafičkih radova nastalih na ovogodišnjem simpoziju otvorena je 22. ožujka 2024. godine.

Svi izloženi radovi ostaju u zbirci Muzeja Rothko.

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Partnerstvom do cilja