23. svibnja 2023.

Dizajnerske početnice - Papiruljci

Dizajnerske početnice -  Papiruljci

Dizajnerske početnice -  Papiruljci

Termin: subota, 27.05. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: osnovna škola (1. - 4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 26.05.2023. u 17:00 sati.

Voditeljica radionice: Daša Mamula

Dobrodošli u šareni svijet likova! Radionica likova od papira osmišljena je kako bi potaknula maštu i kreativnost djece, istovremeno pružajući zanimljivo i praktično iskustvo učenja. Kroz ovu radionicu, djeca će imati priliku dizajnirati, izraditi i oživjeti svoje jedinstvene likove od papira. Spojem edukacije, umjetnosti i razigranosti ova radionica ima za cilj inspirirati mlade i potaknuti njihovu kreativnost.

Cilj radionice: Potaknuti djecu da razmišljaju izvan okvira i oslobode svoj kreativni potencijal kroz dizajn likova od papira. Razvijanje fine motoričke vještine: djeca su uključena u rezanje, savijanje i sastavljanje papirnatih dijelova, na taj način usavršavaju spretnost i koordinaciju ruku i oči. Rješavanje problema: djeca se potiču na kritičko razmišljanje i vještine rješavanja problema dok  istražuju različite načine za izradu svojih likova od papira. Suradnju: Djeca imaju priliku za suradnju i dijeljenje ideja, potičući timski rad i društvenu interakciju, promičući osjećaj postignuća i samopouzdanja.
Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

- Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
- Radionice su besplatne.
- Broj sudionika je ograničen.

O voditeljici: Daša Mamula je diplomirana grafička dizajnerica vizualnih komunikacija. Za vrijeme studija na Umjetničkoj Akademiji Sveučilišta u Splitu sudjeluje na natječajima gdje su joj radovi nagrađivani, te istovremeno sudjeluje na raznim kreativnim projektima i radionicama. Nakon studija, surađuje sa uglednim internacionalnim marketinškim agencijama, a fokusira se na branding, izradu vizualnih identiteta, UX/UI, te digitalni marketing.

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Partnerstvom do cilja