28. studenog 2023.

Dizajnerska početnica "Nespojivi Spojko"

Dizajnerska početnica "Nespojivi Spojko"

Termin: subota, 02.12. od 10:00 do 12:30 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: osnovna škola (1. - 4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 01.12.2023. do 17:00 sati
Voditeljica radionice: Noemi Bažon

Kratak opis radionice:
Na radionici "Nespojivi Spojko" polaznici će imati priliku sudjelovati u jedinstvenom procesu stvaranja karaktera koristeći nasumično odabrane karakteristike. Kroz pažljivo odabrane kategorije poput oblika tijela, vrste odjeće te oblika očiju, ušiju, ruku i nogu, koje će unaprijed biti definirane, svaki sudionik će izvući jedinstvene karakteristike. Na temelju izvučenih karakteristika sudionici će s pomoću olovki, flomastera i drugih sličnih materijala crtati svoje "nespojive" karaktere. Nakon završetka sudionici će imati priliku stvoriti vizualni identitet stvorenih likova.
Završna faza radionice obuhvaća prezentaciju stvorenih likova između sudionika.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

- Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
- Radionice su besplatne.
- Broj sudionika je ograničen.

O voditeljici:
Noemi Bažon diplomirala je Dizajn Vizualnih Komunikacija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, s posebnim usmjerenjem na ilustraciju. Tijekom svojih sveučilišnih godina, djelovala je kao freelancer te je stekla iskustvo radeći u jednoj marketinškoj agenciji. Nakon uspješno završenog studija, odlučila je krenuti vlastitim putem otvaranjem svog studija pod nazivom "Studio Radiona". Od samog početka, uspostavila je suradnju s nekoliko domaćih tvrtki kao vanjski suradnik. Istovremeno se usmjerila prema američkom tržištu, gdje surađuje s jednom izdavačkom kućom u ulozi senior ilustratora i dizajnera.
Fokus studija, "Studio Radiona", leži prije svega na dizajnu vizualnih identiteta za male poduzetnike. Paralelno s tim, trenutno se bavi stvaranjem vlastitih ilustracija koje uspješno plasira putem društvenih mreža, izgrađujući tako vlastiti umjetnički identitet.

 

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Partnerstvom do cilja