21. studenog 2022.

Dizajnerska početnica: Logotip

Dizajnerska početnica: Logotip

Dizajnerska početnica: Logotip

Termin: subota, 26.11. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: srednja škola (1.—4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 25.11.2022. u 17:00 sati.
Voditelj radionice: Ivan Perkov

Na radionici će se sudionici upoznati s procesom izrade logotipa te različitim vrstama logotipa koji postoje. Polaznici će nakon kratke prezentacije i upoznavanja s problematikom izrade logotipa dobiti za zadatak da uz pomoć asistenata osmisle logotip za Multimedijalni kulturni centar Split (MKC). Interdisciplinarni rad centra ostavlja razne mogućnosti za probuditi kreativnost kod polaznika i doći do željenog vizuala.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

- Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
- Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.
- Radionica se održava kao dio aktivnosti u sklopu UMAS25

O voditelju radionice:
Ivan Perkov je grafički dizajner iz Šibenika. Magistrirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2018. godine na smjeru grafički dizajn. Radio je kao grafički dizajner u marketinškoj ageniciji i na raznim freelance poslovima. Trenutno radi kao dizajner u studiju za digitalne proizvode. Interesi su mu na području bredinga, logotipa, grafičkog dizajna, digitalnih produkata. Izvan svijeta grafičkog dizajna velika strast su mu grafiti i ulična umjetnost što je i utjecalo na početak bavljenja dizajnom u samom početku.