15. siječnja 2024.

Dizajnerska početnica: Gledaj što osjećam

Dizajnerska početnica: Gledaj što osjećam

Dizajnerska početnica: Gledaj što osjećam

Termin: subota, 20.01. od 10:00 do 12:30 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: osnovna škola (1. - 4. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 19.01.2024. do 17:00 sati
Voditeljica radionice: Matea Erceg

Na ovoj radionici, polaznici će se upoznati sa osnovnim elementima grafičkog dizajna i likovne umjetnosti te pomoću njih naučiti kako prenijeti poruku i izraziti svoje emocije na kreativan način. Cilj radionice je ukazivanje o utjecaju dizajna na emocije te kreativna razrada istih. Radovi će se izrađivati ručno, od pripremljenih materijala.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

- Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
- Radionice su besplatne.
- Broj sudionika je ograničen.

O voditeljici:
Matea Erceg je dizajnerica vizualnih komunikacija iz Splita. Završila je školu primijenjene umjetnosti u Rijeci te diplomirala na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2010. godine, na smjeru Dizajn vizualnih komunikacija. Radila je kao grafička dizajnerica u agenciji za promidžbu, izdavačkoj kući i na raznim freelance poslovima. Trenutno radi kao dizajnerica u vlastitom obrtu za dizajn. Najviše voli raditi s djecom i za djecu pa se osim grafičkog dizajna bavi i izradom edukativnih igara te ilustriranjem slikovnica.

 

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Partnerstvom do cilja