09. lipnja 2023.

Docentica Kenk i Mandolinski kvartet gostovali su na manifestaciji Tambura Academica

Mandolinski kvartet UMAS-a, rezultat samostalnog studentskog projekta studentica Glazbene pedagogije te njihove mentorice doc. art. Ivane Kenk Kalebić, sudjelovao je na manifestaciji Tambura Academica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku 6. i 7. lipnja 2023. godine.

Doc. art. Ivana Kenk Kalebić održala je predavanje i recital predstavivši  repertoar i razvoj tehničkih mogućnosti mandoline kroz povijest, dok su studentice predstavile klasični mandolinski kvartet i njegove instrumente, te nastupile na samostalnom i zajedničkom koncertu.

Kvartet čine studentice Tanja Puharić, Lara Baranašić, Hana Klančnik i Ana Mlačić.

"Tambura Academica je dvodnevni festival koji uključuje koncerte studenata studija tambure Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Muzičke akademije u Zagrebu, kao i goste mandoliniste s Umjetničke akademije u Splitu, na kojoj se ove godine otvara prvi studij mandoline.

Ove godine organiziran je i okrugli stol na kojem sudjeluju profesori Odsjeka za instrumentalne studije i kompoziciju s teorijom glazbe s osječke Akademije te gosti iz Zagreba i Splita: doc. art. Ivana Kenk Kalebić, doc. art. Siniša Leopold, doc. art. Matija Fortuna, viši predavač Veljko Valentin Škorvaga i kompozitor Marko Bertić."

Ciljevi
Kvalitetno obrazovanje Partnerstvom do cilja