13. March 2023.

Dizajnerska početnica: Poveži-izveži monogram

Dizajnerska početnica: Poveži-izveži monogram

Dizajnerska početnica: Poveži-izveži monogram

 

Termin: subota, 18.03. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: Srednja škola
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr
Rok za prijave: petak, 17.03.2023. u 17:00 sati.
Voditelj radionice: Dejan Zobenica

Polaznici i polaznice radionice će se upoznat s nekonvencionalnim pristupom procesa oblikovanja monograma kojeg na kraju ukrašavaju iglom i koncem eksperimentirajući s bojama i teksturama. Radovi će se izrađivati ručno od pripremljenih materijala, a naglasak radionice je na buđenju kreativnosti.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

- Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.
- Radionice su besplatne.
- Broj sudionika je ograničen.

O voditelju radionice: Dejan Zobenica student je 2. godine diplomskog studija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu, na smjeru tipografija. Prethodno je završio preddiplomski studij dizajna vizualnih komunikacija i Školu likovnih umjetnosti u Splitu. Član je i suosnivač Studentske udruge dizajna vizualnih komunikacija (DVK). Tijekom studija sudjelovao je u brojnim izložbama i radionicama te bio u organizaciji Festivala vizualne kulture. Do sada je bio predavač i mentor na radionicama Kombo od 3 (Split i Zagreb Design Week) i radionicama piktograma i plakata, te sudjelovao kao moderator online diskusija serijala Dizajn-upitnik. Trenutno radi kao freelance grafički dizajner a prijašnje iskustvo stekao je kao vanjski suradnik u studiju Kazinoti & Komenda i radom u s raznim udrugama i agencijama.

Goals
Quality education Partnerships for the goals