Upis u 1. godinu preddiplomskih i integriranih studija 2019. godine

Slobodna mjesta za rujna za upis u 1. godinu preddiplomskih i integriranog studija

OPĆI UVJETI UPISA

Uvjeti za upis:

 1. Položena državna matura, razina B (kandidati koji završavaju srednju školu 2010. i dalje),
 2. Uspješno položene Dodatne provjere znanja, vještina i sposobnosti – svi kandidati

Pristupnici i pristupnice moraju izvršiti dvije prijave:

 • Prva prijava je putem sustava www.postani-student.hr. Putem tog sustava prijavljuju se ispiti državne mature (rok za prijavu određuje Ministarstvo) te biraju studiji na koje se žele upisati (izbor željenog studija mora biti napravljen prije druge prijave).
 • Druga prijava je prijava Dodatnih provjera, znanja i vještina koju će kandidat obaviti na Studentskoj referadi Umjetničke akademije u Splitu sukladno općem Kalendaru Dodatnih provjera 2019. koji je objavljen na ovim stranicama.

Pristupnici i pristupnice koji su završili četverogodišnju srednju školu prije uvođenja državne mature ili su već položili državnu maturu mogu svoju registraciju i izbor željenog studija putem sustava www.postani-student.hr izvršiti i poslije roka za prijavu ispita državne mature. Preporučamo da to ipak naprave što prije tj. ne čekaju zadnji dan za izbor željenog studija.

Svi pristupnici i pristupnice dužni su se registrirati putem navedene stranice:

 • pristupnici i pristupnice koji 2019. završavaju srednju školu ili su je završili 2010. i kasnije te nisu položili državnu maturu, dužni su prijaviti i položiti ispite državne mature te izabrati željeni studij;
 • pristupnici i pristupnice koji su položili državnu maturu biraju željeni studij;
 • pristupnici i pristupnice koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. za potrebe upisa na Umjetničkoj akademiji u Splitu nisu obvezni polagati državnu maturu ali obavezno biraju željeni studij;
 • pristupnici i pristupnice koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske obavezno biraju željeni studij. Ispite državne mature prijavljuju samo ako u njihovoj državi postoji državna matura koju nisu položili.

Molimo sve pristupnike i pristupnice da redovito prate mrežne stranice: www.studij.hr  i www.postani-student.hr, a da se u slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja oko prijava obrate na adresu e-pošte info.centar@ncvvo.hr ili na mail adresu Studentske referade referada@umas.hr.

Uvjeti upisa za svaki pojedini studiji

Kalendari Dodatnih provjera 2019. – jesenski rok

Obrazac Prijave za Dodatne provjere znanja vještina i sposobnosti (DPZVS) moći će se preuzeti na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Tvrđava Gripe, Glagoljaška 18 ili se može isprintati ovdje: Prijava za Dodatne provjere 2019 – ovaj obrazac sadrži popis dokumenata koje morate donijeti sa sobom prilikom prijave na Studentskoj referadi!

Kandidati na studiju Glume osim Prijave za Dodatne provjere ispunjavaju i Obrazac monolozi pjesme! Isti obrazac moći će se preuzeti i prilikom predaje prijave.

Prijava za Dodatne provjere s pripadajućim dokumentima predaju se u Studentskoj referadi, Tvrđava Gripe, Glagoljaška 18.

Mape radova za Odjel likovnih umjetnosti predaju se na lokacijama studija.

Mape i dokumenti poslani poštom ne uzimaju se u obzir!!!

Iznos Troškova Dodatnih provjera:

 • Iznos: 300 kn
 • Žiro račun (IBAN):  HR51 2407000 1100569380
 • Model: HR02
 • Poziv na broj: OIB
 • Svrha uplate: troškovi DPZVS 2019

.

Školarine (participacije) određene su Programskim ugovorom potpisanim između Sveučilišta i Ministarstva te Odlukom Senata o participaciji studenata u troškovima studiranja

Tekst Natječaja