IZLOŽBA

Branka Kopecki (Kanada)
Slobodan Radosavljević (Kanada)

Arhitektonska sjećanja

Multimedijalni kulturni centar – Split (amfiteatar)

Otvorenje: 1. kolovoza 2019. (četvrtak) u 21.00 sat

Organizatori: Multimedijalni kulturni centar – Split i Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu

 

Projekt Arhitektonska sjećanja kanadskih umjetnika Branke Kopecki i Slobodana Radosavljevića promišlja arhitekturu u kontekstu prisustva virtualnih realnosti i kompleksnih korelacija između objektivnog i subjektivnog, mijenjajući našu percepciju vremena i prostora.

Projekt je baziran na preplitanju simulirane, hibridne i dokumentarne slike arhitektonskih elementa u multisenzoralnom ambijentu koji čine: fotografija, crtež, registriranje i projiciranje 3D ambijenta u realnom vremenu.

Kopecki i Radosavljević borave u Splitu na poziv doc. art. Vedrana Perkova s Odsjeka za slikarstvo Umjetničke akademije u Splitu. Zahvaljujući suradnji ovo troje umjetnika i sveučilisnih profesora, Sveučilište u Splitu (Umjetnička akademija) ove je godine sklopilo Erasmus+ međuinstitucijski sporazum sa Sveučilištem Québec à Trois-Rivières, Kanada.

 

 

Kratke biografije umjetnika

Branka Kopecki diplomirala je komparativnu književnost i filozofiju umjetnosti. Doktorat je stekla u području vizualnih umjetnosti na Université Laval u Québecu, Kanada. Izlagala je u Kanadi, Francuskoj, Belgiji, Španjolskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Meksiku, Kolumbiji i Kini. Za svoj rad nagrađena je brojnim nagradama i priznanjima. U fokusu njenih istraživanja je temporalnost slike i odnos fotografije s drugim medijima. Od ljeta 2009. godine radi kao redovni profesor na Université du Québec à Trois-Rivières, Kanada.

Slobodan Radosavljević je studirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Diplomirao je grafički dizajn i multimedijsku umjetnost na Université Laval, Kanada, gdje trenutno pohađa doktorski studij vizualnih umjetnosti i arhitekture. Izlagao je u Francuskoj, Španjolskoj, Kanadi, Meksiku, Kolumbiji, Kini, Hrvatskoj i Srbiji. Njegova umjetnička i teorijska istraživanja usmjerena su ka otkrivanju novih tehnoloških i vizualnih mogućnosti prezentacije trodimenzionalnih konstrukcija u realnom vremenu i virtualnom prostoru. Radi kao izvanredni profesor na Université du Québec à Trois-Rivières, Kanada.