Poštovane kolegice i kolege,

početak studiranja uzbudljiv je i nezaboravan trenutak u životu.

Ovaj dan predstavlja vaš ulazak u svijet znanstvenog i umjetničkog rada na razini koju do sada niste imali priliku upoznati.

Svijet je to koji zahtjeva rad i predanost na što je većina od Vas već navikla u svojem prethodnom školovanju ali ipak na jednoj razini koji priliči akademskom obrazovanju.

 

Početkom studiranja na pragu ste profesionalnog bavljenja umjetnošću i znanošću čemu ste vjerujem odavno stremili.

Studiranje je velika prilika za vaš razvoj u najširem smislu. Na Umjetničkoj akademiji u Splitu susretat će te se sa kolegama koji studiraju na odjelu Glazbene umjetnosti, Kazališne umjetnosti i Likovne umjetnosti, iskoristite to bogatstvo i primijenite ga u svom radu. Interdisciplinarnost je nešto što se gotovo podrazumijeva u našem kompleksnom suvremenom svijetu.

 

Vi ste generacija koja započinje studij u jednoj specifičnoj godini, godini povratka na kontaktnu nastavu, dakle nastavu u živo. Imate mogućnost upoznati kolege studente i profesore u stvarnom osobnom kontaktu a ne preko ekrana vaših računala ili mobilnih uređaja što je veliki korak prema normalizaciji života na sveučilištu.

Studiranje u kontekstu pandemije koja još nije prošla, zahtjeva posebnu odgovornost od sviju nas. Budite pažljivi prema kolegama i prema sebi i poštujete sve preporuke suvremene medicine.

 

Ova akademska godina ima još jednu specifičnost, lijepu i svečanu.

Umjetnička akademija u Splitu slavi 25 godina postojanja!

Četvrt stoljeća je trenutak da se osvrnemo iza sebe i obilježimo ga na poseban način.

Vi će te kao naši novi studenti sigurno dati i svoj doprinos tome, možda sudjelovanjem na posebnim projektima tijekom akademske godine a možda izvanrednim radovima već tijekom svoje prve godine studiranja. Vjerujem da možemo to očekivati od Vas.

 

Ovim putem želim vam puno sreće, zdravlja i uspjeha u vašem studiranju.

 

Dekan

Izv.prof.art. Edvin Dragičević