Upis u 1. godinu preddiplomskih i integriranih studija 2020. godine

Slobodna mjesta za rujan za upis u 1. godinu preddiplomskih i integriranog studija 2020.

OPĆI UVJETI UPISA

Uvjeti za upis:

 1. Položena državna matura, razina B (kandidati koji završavaju srednju školu 2010. i dalje),
 2. Uspješno položene Dodatne provjere znanja, vještina i sposobnosti – svi kandidati

Pristupnici i pristupnice moraju izvršiti dvije prijave:

   • Prva prijava je putem sustava www.postani-student.hr. Putem tog sustava prijavljuju se ispiti državne mature (rok za prijavu određuje Ministarstvo) te biraju studiji na koje se žele upisati (izbor željenog studija mora biti napravljen prije druge prijave).
   • Druga prijava je prijava Dodatnih provjera, znanja i vještina koju će kandidat obaviti na Studentskoj referadi Umjetničke akademije u Splitu sukladno općem Kalendaru Dodatnih provjera 2020.

Pristupnici i pristupnice koji su završili četverogodišnju srednju školu prije uvođenja državne mature ili su već položili državnu maturu mogu svoju registraciju i izbor željenog studija putem sustava www.postani-student.hr izvršiti i poslije roka za prijavu ispita državne mature. Preporučamo da to ipak naprave što prije tj. ne čekaju zadnji dan za izbor željenog studija.

Svi pristupnici i pristupnice dužni su se registrirati putem navedene stranice:

 • pristupnici i pristupnice koji 2020. završavaju srednju školu ili su je završili 2010. i kasnije te nisu položili državnu maturu, dužni su prijaviti i položiti ispite državne mature te izabrati željeni studij;
 • pristupnici i pristupnice koji su položili državnu maturu biraju željeni studij;
 • pristupnici i pristupnice koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. za potrebe upisa na Umjetničkoj akademiji u Splitu nisu obvezni polagati državnu maturu, ali obavezno biraju željeni studij;
 • pristupnici i pristupnice koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske obavezno biraju željeni studij. Ispite državne mature prijavljuju samo ako u njihovoj državi postoji državna matura koju nisu položili.

Molimo sve pristupnike i pristupnice da redovito prate mrežne stranice: www.studij.hr  i www.postani-student.hr, a da se u slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja oko prijava obrate na adresu e-pošte info.centar@ncvvo.hr ili na mail adresu Studentske referade referada@umas.hr.

Uvjeti upisa za svaki pojedini studiji

Kalendari Dodatnih provjera 2020. – jesenski rok

Obrazac Prijave za Dodatne provjere znanja vještina i sposobnosti (DPZVS) moći će se preuzeti na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Tvrđava Gripe, Glagoljaška 18 ili se može isprintati ovdje: Prijava za Dodatne provjere 2020.

Uz prijavu za razredbeni postupak potrebno je priložiti:

 • životopis, predaju svi kandidati
 • liječničko uvjerenje o nepostojanju prepreka za studiranje na Umjetničkoj akademiji u Splitu, ne starije od tri mjeseca, predaju svi kandidati
 • liječničko uvjerenje o sposobnosti razlikovanja boja, (potrebno za sve studijske grupe Odjela za likovne umjetnosti )
 • potvrda o laringološkom pregledu (potrebno za studij Solo pjevanja )
 • vlastiti kompozitorski radovi u čistopisu (potrebno za studija Kompozicije )
 • potvrdu o uplati

SVRHA: troškovi razredbenog postupka za ak.god. 2020./2021.

IZNOS: 300,00 kn

IBAN: HR51 2407000 1100569380

MODEL: 02

POZIV NA BROJ: OIB kandidata

Prijava za Dodatne provjere s pripadajućim dokumentima predaju se u Studentskoj referadi, Tvrđava Gripe, Glagoljaška 18, na dan prijave kako je to navedeno u Kalendaru Dodatnih provjera 2020.

Mape radova za Odjel likovnih umjetnosti predaju se na lokacijama studija.

Mape i dokumenti poslani poštom ne uzimaju se u obzir!!!

.

Natječaj Sveučilišta u Splitu  za upis u 1. godinu

Školarine (participacije) određene su Programskim ugovorom potpisanim između Sveučilišta i Ministarstva te Odlukom Senata o participaciji studenata u troškovima studiranja