Upis u 1. godinu preddiplomskih i integriranih studija 2017. godine

Plan upisa u 1. godinu preddiplomskih i integriranog studija 2017. godini

OPĆI UVJETI UPISA

Uvjeti za upis:

 1. Položena državna matura, razina B (kandidati koji završavaju srednju školu 2010. i dalje),
 2. Uspješno položene Dodatne provjere znanja, vještina i sposobnosti – svi kandidati

Pristupnici i pristupnice moraju izvršiti dvije prijave:

 • Prva prijava je putem sustava www.postani-student.hr. Putem tog sustava prijavljuju se ispiti državne mature (rok za prijavu određuje Ministarstvo) te biraju studiji na koje se žele upisati (izbor željenog studija mora biti napravljen prije druge prijave).
 • Druga prijava je prijava Dodatnih provjera, znanja i vještina koju će kandidat obaviti na Studentskoj referadi Umjetničke akademije u Splitu sukladno općem Kalendaru Dodatnih provjera 2017 kojeg može pogledati na linku.

Pristupnici i pristupnice koji su završili četverogodišnju srednju školu prije uvođenja državne mature ili su već položili državnu maturu mogu svoju registraciju i izbor željenog studija putem sustava www.postani-student.hr izvršiti i poslije roka za prijavu ispita državne mature. Preporučamo da to ipak naprave što prije tj. ne čekaju zadnji dan za izbor željenog studija.

Svi pristupnici i pristupnice dužni su se registrirati putem navedene stranice:

 • pristupnici i pristupnice koji 2017. završavaju srednju školu ili su je završili 2010. i kasnije te nisu položili državnu maturu, dužni su prijaviti i položiti ispite državne mature te izabrati željeni studij;
 • pristupnici i pristupnice koji su položili državnu maturu biraju željeni studij;
 • pristupnici i pristupnice koji su četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje završili prije 2010. za potrebe upisa na Umjetničkoj akademiji u Splitu nisu obvezni polagati državnu maturu ali obavezno biraju željeni studij;
 • pristupnici i pristupnice koji su svoje srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske obavezno biraju željeni studij. Ispite državne mature prijavljuju samo ako u njihovoj državi postoji državna matura koju nisu položili.

 

Molimo sve pristupnike i pristupnice da redovito prate mrežne stranice: www.studij.hr, www.ncvvo.hr i www.postani-student.hr,  a da se u slučaju bilo kakvih nedoumica ili pitanja oko prijava obrate na adresu e-pošte info.centar@ncvvo.hr, spu@azvo.hr ili na mail adresu Studentske referade referada@umas.hr.

Uvjeti upisa za svaki pojedini studiji

Kalendar Dodatnih provjera 2017

Upisi u 1. godinu (brucoši) – srpanj

Detaljan raspored Dodatnih provjera 2017: Glazbeni odjel, Likovni odjel

 

Obrazac Prijave za Dodatne provjere znanja vještina i sposobnosti (DPZVS) te Obrazac Monolog Pjesma moći će se preuzeti na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Tvrđava Gripe, Glagoljaška bb ili se može isprintati ovdje: Prijava za DPZVS 2017, Obrazac Monolog Pjesma 2017

Prijava za Dodatne provjere s pripadajućim dokumentima predaju se u Studentskoj referadi, Tvrđava Gripe, Glagoljaška bb.

Mape i dokumenti poslani poštom ne uzimaju se u obzir!!!

Iznos Troškova Dodatnih provjera bit će naknadno određen kada Sveučilište u Splitu objavi i službeni Natječaj za upis:

 • Iznos: 300 kn
 • Žiro račun (IBAN):  HR5223300031100090996
 • Model: HR02
 • Poziv na broj: OIB
 • Svrha uplate: troškovi DPZVS 2017

.

Natječaj Sveučilišta u Splitu ŠKOLARINE.

Upis studenata izvan upisne kvote

Dodatne obavijesti