Adventski koncert Splitskih Virtuoza

Splitski virtuozi pozivaju vas na Adventski koncert pod ravnanjem Wladimira Kossjanenka u subotu 10.prosinca u 20h u Foyer HNK-a Split. Ove godine se obilježava 175-ta obljetnica rođenja velikog češkog skladatelja Antonina Dvoraka i 25-ta obljetnica neovisnosti Kazahstana.

Na programu ovogodišnjeg koncerta su rijetko izvođene Biblijske pjesme i Minijature Antonina Dvoraka, violinski koncert u d-molu Felixa Mendelssohna Bartholdya te Mađarski plesovi Johannesa Brahmsa. Kao solisti nastupaju bariton Marijo Krnić i prvi puta u Hrvatskoj istaknuti violinist i naš gost iz Kazahstana Arman Mourzagaliev.

Po završetku koncerta pozivaju se svi u kazališnu kavanu Amadeus na mali domjenak i degustaciju vrhunskih vina sponzoriranih od vinarije Zlatan Otok, Hvar.

Adventski koncert Splitskih virtuoza održava se u organizaciji Glazbeno-umjetničke udruge Artemis uz podršku Grada Splita, Splitsko-dalmatinske Županije i Hotela Marul Split. Organizatori zahvaljuju na podršci: konobi Pimpinella, bistrou No Stress, restoranu Corto Maltese i pizzeriji Maslina.