Nicht Bach, Meer soll er heissen!

Ludwig van Beethoven


Glazbeno umjetnička udruga Artemis u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu, Studentskim zborom Sveučilišta u Splitu te  Glazbenom školom Josipa Hatzea, a uz podršku Grada Splita, Turističke zajednice Grada Splita i Marine Kaštela i ove godine organizira Dane J. S. Bacha.

Na ovogodišnjim šestim Danima bit će održana tri koncerta.

U utorak, 21. ožujka u 20 sati u dvorani Umjetničke akademije na adresi Zagrebačka 3, zajednički će nastupiti studenti Glazbenog odjela Umjetničke akademije i učenici Glazbene škole Josipa Hatzea.

U srijedu, 22. ožujka u 18 sati u dvorani Umjetničke akademije na Visokoj (Fausta Vrančića 19) mlada zagrebačka pijanistica Kosjenka Turkulin izvest će Goldberg varijacije.

Na završnom koncertu u subotu 25. ožujka u 20.30 sati, u Foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split nastupit će Splitski virtuozi zajedno sa studentima Gudačkog odsjeka Umjetničke akademije pod ravnanjem Wladimira Kossjanenka. Na programu su četiri briljantna instrumentalna koncerta, a solisti su: splitski violončelist Mihovil Karuza, violinisti Fritz Gearhart iz Oregona, Dragan Radosavljević iz Berlina te Alina Gubajdullina iz Zagreba. Koncertni program završava nastupom izvrsnog mladog hrvatskog pijanista Lovre Marušića.

Projekt Dani J.S.Bacha pokrenuli su 2012. godine profesori Glazbenog odjela Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, pijanistica Vesna Podrug i violist Wladimir Kossjanenko te se održavaju svake godine na dan rođenja kompozitora 21. ožujka.

 Želimo Vam lijep početak proljeća uz potoke Bachove glazbe!

www.artemis.hr

https://www.facebook.com/TheVirtuososofSplit/