Razgovor i druženje s umjetnikom
galerija Bez Naziv, Zagrebačka 3
petak, 13.06. u 17.30

Serija gostovanja hrvatskih suvremenih umjetnika u prostoru UMAS-a ‘Bez naziva’ započinje današnjim predstavljanjem Slavena Tolja.

Od samih početaka, djelovanje ovog značajnog hrvatskog performera, multimedijskog umjetnika i aktivista vezano je za ratni i posljeratni Dubrovnik u kome je osim svoje umjetničke djelatnosti, više od 20 godina vodio ‘Art radionicu Lazareti’ u kojoj su kontinuirano predstavljani najznačajniji predstavnici recentne hrvatske i internacionalne umjetničke, performerske, glazbene i scenske umjetnosti.

Posljednjih godina Tolj je jedan od naj istaknutijh predstavnika borbe protiv komercijalizacije i devastacije Dubrovnika i njegovih kulturnih vrijednosti unutar dubrovačke aktivističke udruge ‘Srđ je naš’, a prije dvije godine je imenovan ravnateljem ‘Muzeja moderne i suvremene umjetnosti’ u Rijeci odakle i dalje aktivno djeluje na umjetničkom planu.

Osim brojnih nastupa na domaćoj i internacionalnoj umjetničkoj sceni, Slaven Tolj je 1997. predstavljao Hrvatsku na ‘Documenti X’ u Kasselu, a 2005. je bio izbornik hrvatske selekcije na ‘Venecijanskom bijenalu’.