Na okruglom stolu pod nazivom “Nedostaje li u Hrvatskoj školovanih konzervatora-restauratora?” koji je 2. veljače 2017. održan u Osijeku, a koji su organizirali Umjetnička akademija u Osijeku i Muzej Slavonije, dr. sc. Denis Vokić, djelatnik Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku, iznio je nekoliko neistinitih tvrdnji o integriranom preddiplomskom i diplomskom studiju konzervacije-restauracije Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, čime je javno narušio ugled te ustanove, odnosno njezina Odsjeka za konzervaciju-restauraciju.

Odsjek za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije u Splitu izdao je priopćenje za javnost vezano za izlaganje koje je dr. sc. Denis Vokić održao na okruglom stolu u Osijeku.

 

NAPOMENA:

Pročelnica Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku, dr. sc. Sanja Žaja Vrbica, uputila je 6. ožujka 2017. dopis Odsjeku za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije u Splitu u kojemu navodi da dr. sc. Denis Vokić nije na okruglom stolu “Nedostaje li u Hrvatskoj školovanih konzervatora-restauratora?” predstavljao Sveučilište u Dubrovniku te da su sve izrečene tvrdnje njegov osobni stav.

 

[Ažurirano 8. ožujka 2017., S. M. Sunara]