U utorak 26. travnja i u srijedu 27. travnja u sobi br. 13 predavanja će održati prof. Mislav Režić.

Teme su:

  • Zdravlje glazbenika (utorak)
  • Suvremena gitara (srijeda)

Početak je u 15 sati.

Svi su dobrodošli!

 

Biografija:

Mislav Režić rođen je 1978. u Splitu.

2001. diplomira na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi Gorana Listeša kao najbolji student u generaciji. Iste godine odlazi u Nizozemsku gdje nakon dvije godine magistrira na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu, u klasi Zorana Dukića. 2005. završava drugi poslijediplomski studij na Visokoj glazbenoj školi u Maastrichtu, kod Carla Marchionea.

Dobitnik je niza nacionalnih i dvije internacionalne nagrade na međunarodnim festivalima gitare u Zwolleu 2002. i Enschedeu 2007. Hrvatsko društvo glazbenika umjetnika mu je 2003. kao jednom od najtelentiranijih hrvatskih mladih glazbenika dodjelilo nagradu.

Mislav Režić vodi veoma aktivnu međunarodnu karijeru kao solist, član komornih sastava i predavač. Interes za izvođenje različitih stilova koji sežu od rane do moderne glazbe vodi ga do suradnje s velikim brojem glazbenika i ansambala. Jedan je od utemejitelja “Ansambla Machetes” koji se bavi izvođenjem suvremene glazbe. Nastupa s orkestrima u Hrvatskoj, BiH, Italiji, Nizozemskoj, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Danskoj, Finskoj, Češkoj, Grčkoj i Španjolskoj. U nekoliko navrata snimao je za HRT i Vatikanski radio (Programmi internazionali).

Bavi se i pedagoškim radom. Predavao je gitaru i održavao majstorske radionice pri glazbenim ustanovama u Hrvatskoj, Nizozemskoj i Grčkoj.

Od 2013. predavač je na Međunarodnoj ljetnoj školi glazbe Kaštela.