­Sveučilište u Splitu, Umjetnička akademija u Splitu, Festival dalmatinskih klapa Omiš i Zaklada Ljubo Stipišić Delmata 28. travnja 2015. godineu 20 sati, potpisat će u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu, Šoltanska 2, sporazum o međusobnoj suradnji u području visokog obrazovanja, znanosti i umjetnosti u okviru svojih zajedničkih interesa, a sve će biti popraćeno prigodnim koncertom.

Suradnja će se odvijati na znanstvenim, umjetničkim i obrazovnim projektima te projektima unapređenja kvalitete nastave, studentskog i standarda zaposlenika u domeni kulture i umjetnosti, a koje su vezane uz klapsko pjevanje. Suradnjom će se obuhvatiti:

  • organizacija tribina, okruglih stolova, radionica i razgovora kroz djelatnost Sveučilišta, Akademije, Festivala Omiš i Zaklade, a u cilju predstavljanja programa i projekata klapskog pjevanja te razvoja kulture klapskog pjevanja na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini,
  • poticanje i unaprjeđivanje kulture klapskog pjevanja među studentima i zaposlenicima Sveučilišta,
  • predstavljanja, promociju, natjecanja i nastupe klapa u tehnički odgovarajućim prostorima Sveučilišta i Akademije,
  • predstavljanje predstava i programa Festivala i Zaklade na mrežnim stranicama i drugim oglasnim mjestima Sveučilišta i Akademije,
  • suradnja u produkciji svih oblika klapskih glazbenih događaja s uključivanjem studenata i nastavnika u kreativne i produkcijske procese rada Festivala dalmatinskih klapa Omiš i Zaklade Ljubo Stipišić Delmata.

Pozivnica