U sklopu trećeg festivala nezavisne kulture i umjetnosti «PLATFORMAT» koji od 29. travnja do 9. svibnja 2015. godine organizira Platforma Doma mladih, u srijedu 29. travnja u 20 sati u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra u Domu mladih u Splitu otvaraju se izložbe Dizajnerice 1930 – 1980: Kontekst, produkcija i utjecaji autorica Maše Poljanec i Maje Kolar i Hrvoje Živčić i Dario Dević: Dizajniranje Studentskog centra.

Obje izložbe nastale su u programu i produkciji HDD galerije (Hrvatskog dizajnerskog društva). U Splitu se predstavljaju u organizaciji Platforme 9,81 u suradnji sa Galerijom HDD, UMAS/DVK i MKC.

Zvučna podloga otvaranja izložbe KLFM.org.

Ovim izložbama Platforma 9.81, suradnja s Odsjekom za vizualne komunikacije Umjetničke akademije i Multimedijalnim kulturnim centrom na temama vezanim uz edukaciju i istraživanje u područjima prostornih i društveno angažiranih praksi te dizajna i arhitekture, proširuje se na suradnju sa Galerijom Hrvatskog dizajnerskog društva čiji se dio programa/produkcije ovom prigodom predstavlja.

Izložbama se predstavljaju dva «istraživačka projekta», o ženskoj povijesti dizajna, autorica Maše Poljanec i Maje Kolar sa suradnicima, te procesni istraživački pristup Darija Devčića i Hrvoja Živčića pri dizajniranju Studentskog centra u Zagrebu.

30.04. u 19.00 h u Galeriji MKC autorice i autori izložbi pričati će o svojim istraživačkim i dizajnerskim metodama te načinima rada, uz moderaciju voditelja Galerije HDD Marka Goluba.

Izložba ostaje otvorena do 9. svibnja te se može posjetiti svakim danom od 16-21 h. Ulaz je slobodan.

Program je realiziran uz podršku Zaklade «Kultura nova», Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Ministarstva kulture RH i grada Splita.Dizajnerice i dizajniranje SC-1