sajam stipendija

POČINJE ON-LINE SAJAM STIPENDIJA I VISOKOG OBRAZOVANJA

Po prvi puta izlagači Sajma održavaju virtualna predavanja o mogućnostima studiranja i financiranja studija na 3 kontinenta.

Nakon uspješno održanog 9. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci, u ponedjeljak, 28.listopada počinje On-line Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji ove godine uvodi interaktvna on-line predavanja izlagača (webinare) za srednjoškolce, studente i nastavnike iz čitave Hrvatske. Od 28. listopada do 7. studenog 2013. na portalu www.stipendije.info  više od 20 izlagača iz 8 zemalja održat će on-line predavanjate predstaviti mogućnosti studiranja i stipendiranja studija u Austriji,  Estoniji, Hrvatskoj, Japanu, Mađarskoj, SAD-u, Švicarskoj i Ujedinjenoj Kraljevini. Nakon predavanja, On-line Sajam će se nastaviti od 8. studenog 2013. do 30. travnja  2014. te predstaviti programe svih 67 izlagača Sajma stipendija i visokog obrazovanja. Detaljni raspored i pristupni linkovi za on-line predavanja dostupni su na stranicama http://www.stipendije.info/hr/sajam/on-line_sajam  i na Facebook stranici “Tražim stipendiju” https://www.facebook.com/trazim.stipendiju.

Prednost on-line predavanja (webinara) je jednostavan i besplatan pristup koji omogućuje posjetiteljima iz čitave Hrvatske da izravno od predstavnika inozemnih sveučilišta, diplomatskih predstavništava i zaklada saznaju informacije o upisu i financijskoj potpori za studij u Hrvatskoj i inozemstvu. Putem on-line predavanja, izlagači Sajma će predstaviti studijske i stipendijske programe i ujedno izravno odgovarati na pitanja sudionika.

Kroz on-line predavanja predstavit će se potpune stipendije za studij u Japanu te za Central European University, kao i mogućnosti studiranja na više od 50 sveučilišta u Europskoj uniji putem organizacije Dream Foundation. Kao  poseban dodatak održanom Sajmu u Zagrebu i Rijeci, čak četiri američka sveučilišta predstavit će se posjetiteljima isključivo putem on-line predavanja, a u on-line predavanjima sudjelovat će visoko rangirana sveučilišta poput Vanderbilt University (Owen Graduate School of Management) i King’s College London.