Po uzoru na uspjeh ostvaren u prethodne dvije godine, Microsoft uz brojne partnere među kojima i Sveučilište u Splitu, i ove godine organizira višemjesečnu SoftwareStartUp Akademijunamijenjenu svim studentima.

Sudjelovanjem na stručnim predavanjima iz raznih područja te praktičnim radionicama, mladi i ambiciozni timovi studenata imati će priliku usavršiti svoje ideje te ihuz pomoć mentora primijeniti na stvarne probleme i zadatke.Za sudjelovanje i uspješnost nisu potrebna naročita informatička znanja. Svešto je potrebno su osnovna znanja iz područja kojim se bavite, snažna volja i dobri učitelji.

Po završetku akademije, odabrat će se pet najboljihtimova tj. projekata koji će se prezentirati na Microsoftovoj Windays konferenciji i konkurirati za glavnu nagradu u iznosu od 40 tisuća kuna. Prošle godine nagrada je pripala timu GuestRequest, Tajani i Ivanu Milanović, mladom bračnom paru iz Osijeka, a video prikaz samog finala možete vidjeti na sljedećojpoveznici.

Ukoliko želite saznati više informacija o samoj Akademiji, pozivamo Vas da nam se pridružite u četvrtak, 6. studenog 2014. godineu 15 satimultimedijalnoj dvorani sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice u Splitu.

Više informacija o Akademiji možete saznati na http://startup.msacademic.hr