Konferencija “I mi studiramo, zar ne?”

Split, 9. svibnja 2014.

 

Druga studentska konferencija “I mi studiramo, zar ne?” održat će se 9. svibnja 2014. godine u prostorijama Filozofskog fakulteta u Splitu (klerikat), na adresi Put iza nove bolnice 10. Tema ovogodišnje konferencije je: Što je ulazak RH u EU donio studentima s invaliditetom? Konferencija je organizirana uz svesrdnu pomoć Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta u Splitu, uz podršku pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Saveza udruga mladih s invaliditetom te pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske.

 

Program konferencije

9.30 Dolazak sudionika

10.00 Uvodni pozdravi: prof. dr. sc. Aleksandar Jakir, dekan filozofskog fakulteta u Splitu; prof. dr. sc. Tomislav Kilić, prorektor za studente s invaliditetom; Vesna Maksimović, izaslanica gradonačelnika Grada Splita; Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom; Suzana Fruk Židak, predstavnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta; Ivan Bogdanović, inicijator događanja

10.30 Matea Mihaljević-Jurković (Filozofski fakultet u Splitu), “Povijest Europske unije”

10.45 Tea Barač (Pravni fakultet u Splitu), “Pravo u teoriji i pravni položaj u praksi”

11.00 Kristijan Šalinović (mlada nezaposlena osoba s invaliditetom) i Doris Barbir (Ekonomski fakultet u Splitu), “Kako poboljšati zapošljivost osoba s invaliditetom”

11.30 Tea Dragičević i Antonija Kvasina (Ekonomski fakultet u Splitu), “Predstavljanje projekta Let’s Study Together

11.45 Roman Baštijan (udruga Zamisli), “Predstavljanje projekta Most između nas

12.00 Pauza

12.15 Denis Marijon (udruga Zamisli), “Centar za podršku studentima s invaliditetom”

12.45 Vesna Maksimović (Grad Split), “Split – grad za studente s invaliditetom”

13.15 Dr. sc. Ivana Bilić (Ekonomski fakultet u Splitu), “Projekti na kojima sam radila i surađivala s osobama s invaliditetom”

13.30 Diskusija na referirane teme

U diskusiji sudjeluju: pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, predstavnici Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta u Splitu, koordinatori udruga mladih s invaliditetom iz Zagreba, predstavnica Grada Splita, predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te svi sudionici konferencije.