Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije u suorganizaciji sa Sveučilištem u Splitu pokreće humanitarnu akciju pod nazivom „Dobro srce studenata Splita“. Akcija se provodi u razdoblju od 17. prosinca do 21. prosinca kada studenti i zaposlenici Sveučilišta, kao i svi drugi koji se žele odazvati ovoj humanoj akciji, mogu donirati novčane priloge i/ili donijeti neke od prehrambenih namirnica (nekvarljivih) u zatvorenoj ambalaži (šećer, brašno, ulje, riža, tjestenina, grah, ječam), higijenskih potrepština (deterdžent, sapun, dječje pelene itd.), čistu odjeću i obuću (žensku, mušku i dječju) kao i dječje igračke u dolje navedene objekte Studentskog centra Split odakle će ih preuzeti splitski Caritas.

Donirana roba se prikuplja u:

  • U restoranu na Ekonomskom fakultetu
  • U restoranu na Građevinskom fakultetu
  • U studentskom domu „Dr. Franjo Tuđman“
  • U studentskom domu „Hostel Spinut“

U sklopu akcije Dobro srce studenata Splita odvijat će se i događaj „Zagrljajem do srca“, kojeg organizira koordinacija Alumni udruga zajedno sa studentima Splitskog sveučilišta.

Cilj je skupiti financijska sredstva u sklopu akcije Dobro srce studenata Splita te potaknuti ljude na širenje zajedništva, dobro volje i solidarnosti s potrebitima. Akcija će se održati u subotu od 11:00 – 13:00 sati u trgovačkim centrima City Center One i Joker te u nedjelju od 11:30-12:30 na Rivi.