Od 4. do 9. svibnja Odsjek glume Umjetničke akademije u Splitu organizira međunarodni festival glumačkih akademija. U tom periodu, svakog dana u 20 sati, održavat će se diplomske predstave glumačkih akademija iz Crne Gore, Zagreba, Osijeka i Umjetničke akademije u Splitu. Predstave će se održavati u zgradi Umjetničke akademije,  na Sceni A, na adresi Zagrebačka 3. Ulaz na sve predstave je besplatan.

4.5. nastupaju studenti Fakulteta Dramskih umjetnosti Cetinje sa predstavom TRE SORELE pisca Stevana Koprivice, u režiji Zorana Rakovčevića, a igraju: MARIJA ĐURIĆ; JELENA ĐUKIĆ, MARIJA LABUDOVIĆ, OMAR BAJRAMSPAHIĆ, VULE MARKOVIĆ, PAVLE POPOVIĆ.

5.5. nastupaju studenti Umjetničke akademije u Splitu sa predstavom MOLLY BLOOM, pisca Jamesa Joycea u režiji izv.prof. art. Milana Štrljića, a igraju MONIKA VUCO I KATARINA ROMAC

6.5. nastupa Akademija Dramske Umjetnosti Zagreb sa predstavom NORA pisca Henrika ibsena u režiji doc. art. Velibora Jelčića i asist. Marka Makovičića, a igaju studenti glume: PETRA SVRTAN (1.MA godina Glume )
KARLO MLINAR (2.MA godina Glume)
KIM KONČAR (1.MA godina Glume)
ROKO SIKAVICA (1.MA godina Glume)
JOSIP BRAKUS (1.MA godina Glume)

7.5. studenti Umjetnička akademija u Splitu izvode predstavu MI DJECA S KOLODVORA ZOO, spisateljice Christiane Felscherinow, u režiji izv. prof. art. Gorana Golovka, igra ĐANA KUZMANIĆ

8.5. nastupa Umjetnička akademija u Splitu sa predstavom SALOMA , pisaca Mirolsava Krleže i Oscara Wildea, u režiji doc. art Brune Bebić, igra ANETA MATULIĆ

9.5. nastupa Umjetnička akademija u Osijeku sa predstavom ILUZIJE, pisca Ivana Viripaeva, u režiji Roberta Raponje, igraju: IVAN POKUPIĆ, ALEN VUČKO, KATICA ŠUBARIĆ I SARA MOSER.

6., 7., 8., i 9. 5 od 10:00 do 13:00 održavat će se radionica suvremenog plesa koja se bazira na Limon tehnici. Tehnika Jose Limona bazira se na razvijanju tjelesne ekspresije i kreacije kroz istraživanje, improvizacije i kompoziciju pokreta. Radionicu će održavati plesna pedagoginja Marie Catherine Jacot na Sceni A u Zagrebačkoj 3. U utorak, 9.5. u 12 h bit će prezentacija radionice.

Festival Diplomci