Početkom (n)ove akademske godine studentska udruga ESN Split (Erasmus Student Network Split) vršit će regrutaciju novih članova pa vas ovim putem žele upoznati sa svojim radom.

O udruzi ESN Split

ESN je neprofitna studentska volonterska organizacija koja okuplja studente svih fakulteta željnih druženja s novim ljudima iz cijele Europe. Njihova misija je pomoći stranim studentima u Splitu da se prilagode hrvatskoj kulturi i savladaju jezik. Uz to im organiziraju obilazak grada, izlete, sastanke, zabave, izložbe, tematske međunarodne večere…

Drugi dio njihove misije je pomoći domaćim studentima koji odlaze na studijsku mobilnost ili praksu s pripremama za boravak u inozemstvu. O tome je pisala Ana Šapina, studentica 4. godine konzervacije-restauracije, na blogu Stažiranje među umjetninama. Ana i njena kolegica Ivana Duvnjak zimski će semestar provesti u Kölnu.

Uključite se!

Za studente koji u Split dolaze kroz program studijske mobilnosti ili na Erasmus praksu, ESN Split organizira tzv. buddy sustav. Buddy je hrvatski student koji pomaže stranom studentu prije i tijekom programa razmjene u Splitu. Buddy mu pomaže da se uklopi u novu sredinu, oko sređivanja “papirologije” i snalaženja u svakodnevnom životu. Svim studentima koji zatraže buddyja ESN dodjeljuje jedog hrvatskog studenta.

Ako imate kakvo pitanje ili se želite priključiti udruzi ESN Split, pošaljite im e-mail na esn.split@gmail.com ili ih kontaktirajte putem Facebooka.