Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije priređuje redovni susret mladih trećom srijedom u mjesecu u Nadbiskupskom sjemeništu. Tako je sljedeći susret u srijedu, 21. ožujka u 20.30 sati.

Gost susreta je poznati teolog i kolumnist „ Glasa Slavonije” Ivica Šola koji će održati predavanje na temu „ A tko tebe ( in )formira?” s naglaskom na medijske manipulacije na svijet i svijest mladih i negativnog utjecaja na javno mnijenje. Mladi će tijekom rasprave moći gostu postaviti pitanja ili komentirati temu.

A svi koji žele djelovati i pomagati mogu se pridružiti Humanitarnoj akciji studenata “Dobro srce studenata Splita”

 

Sveučilište u Splitu, Studentski centar Split i Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije pokrenuli su inicijativu koja je potekla od samih studenata da u ovo korizmeno vrijeme otvorimo svoje srce za bližnje i tako sudjelujemo u stvaranju “dobrog srca studenata Splita” što je naš Ured svesrdno i podržao kao hvalevrijednu ljudsku i kršćansku gestu.

Temeljna ideja je da se mladi disciplinirajući sami sebe odreknu svojih tjelesnih i materijalnih svakodnevnih uživanja i troškova u korist bližnjega pomažući tako i svojem vlastitom rastu na svim razinama. Svi podaci o tijeku, terminima i mjestima same akcije mogu se pronaći na pozadini letaka i na velikim plakatima na fakultetu. Pozivaju se studenti da se odazovu i uključe u ovu inicijativu i tako još više obogate svoj korizmeni hod u vjeri!