Na mrežnom seminaru “Take 5: 5 Minute Presentations” koji organizira The Institute of Conservation (ICON) – Scotland Group, doc. art. dr. sc. Sagita Mirjam Sunara s Odsjeka za konzervaciju-restauraciju predstavit će digitalni repozitorij međunarodnog projekta Conservation of Art in Public Spaces (CAPuS).

Projekt se bavi temom konzervacije-restauracije suvremenih umjetničkih djela u javnom prostoru, a dr. sc. Sunara je njegova voditeljica na Sveučilištu u Splitu. Na izradi digitalnog repozitorija surađivala je s IT stručnjakom Tonijem Tabakom (Digitize Studio); on je programirao bazu podataka i osmislio njezin dizajn.

Digitalni repozitorij projekta CAPuS pohranjuje te omogućuje besplatan i otvoren pristup obilju istraživačkih podataka o muralima, grafitima i skulpturama na otvorenom koji su proučavani u okviru projekta, od zapisa intervjua s umjetnicima do izvješća o provedenim konzervatorsko-restauratorskih zahvatima. Repozitorij će postati javno dostupan krajem 2020. ili početkom 2021. godine.

Mrežni seminar “Take 5: 5 Minute Presentations” održat će se 9. rujna 2020. godine s početkom u 17 sati. Sudjelovanje  je besplatno, ali se potrebno registrirati. To možete obaviti putem ove poveznice.

ICON Scotland Group je škotski ogranak profesionalnog udruženja britanskih konzervatora-restauratora.