Povodom manifestacije Dani europske baštine, koja se ove godine bavi temom „Baština i obrazovanje – učenje za život“, doc. art. dr. sc. Sagita Mirjam Sunara (Odsjek za konzervaciju-restauraciju) održat će mrežno predavanje „Zaštita umjetničkih djela postavljenih u javnim prostorima: edukativne aktivnosti u okviru međunarodnog projekta Conservation of Art in Public Spaces (CAPuS).

Predavanje će se održati 29. rujna 2020. (utorak) s početkom u 12 sati, a moći će se uživo pratiti na Facebook stranici Odsjeka za konzervaciju-restauraciju Umjetničke akademije u Splitu (poveznica za praćenje predavanja). Predavanje će trajati četrdesetak minuta.

O predavanju

Projekt CAPuS ima dva cilja: osmišljavanje metodologije za konzerviranje-restauriranje umjetničkih djela postavljenih u javnim prostorima te izradu obrazovnih sadržaja koji obrađuju tu temu. Obrazovni sadržaji namijenjeni su studentima konzervacije-restauracije, ali i profesionalnim konzervatorima-restauratorima. Dr. sc. Sunara će u predavanju predstaviti edukativne aktivnosti koje je provela u okviru projekta CAPuS: dvije teorijsko-praktične radionice u Parku skulptura Željezare Sisak i nekoliko mentoriranih istraživanja vezanih za tu zbirku. Aktivnosti o kojima će govoriti bile su namijenjene studentima konzervacije-restauracije iz Hrvatske i inozemstva.

Dr. sc. Sunara je voditeljica projekta CAPuS na Sveučilištu u Splitu. Problematikom očuvanja skulptura na otvorenom bavi se od 2012. godine, kada se uključila u projekt zaštite Parka skulptura Željezare Sisak.

 

Programsku knjižicu Dana europske baštine 2020. preuzmite ovdje.