Studentska inicijativa SplitMisli organizira studentsku tribinu na temu „S faksa na EU burzu“. Tribina će se održati u sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice u srijedu 30. siječnja s početkom u 19.30 sati. Predavanja će za studente održati rektor Sveučilišta Ivan Pavić i profesor s PMF-a Mile Dželalija.

Tematika studentske tribine je iznimno zanimljiva i aktualna jer se tiče bliske europske budućnosti i perspektive splitskih studenata. Kako će izgledati članstvo Hrvatske u Europskoj Uniji iz studentske perspektive? Koje su mogućnosti koje se otvaraju studentima, s posebnim osvrtom na pitanje mogućeg zaposlenja i konkurentnosti splitskih studenata na europskom tržištu rada. Što Sveučilištu i studentima donosi Horizon 2020 i što je to uopće? Kako se Sveučilište pripremalo i kako se pripremilo za ulazak Hrvatske u Europsku uniju? Što Sveučilište radi po pitanju iskorištavanja fondova Europske unije i koje projekte priprema/provodi? U kakvo je stanju Bolonja (Bolonjski proces) i kakav je studentski standard na našem Sveučilištu u odnosu prema europskim sveučilištima?

Ovo su samo neka pitanja na koje će studenti ali i svi oni koje to zanima, dobiti odgovor na tudentskoj tribini, a nakon predavanja uslijediti će rasprava na kojoj će svi sudionici moći postaviti pitanje uvaženim predavačima.

Iz studentske inicijative SplitMisli pozivaju sve profesore i profesorice, sve studentice i studente, kao i one koji će tek postati studenti da dođu na tribinu i upoznaju se s europskim perspektivama splitskih studenata, s mogućnostima koje će se ulazkom Hrvatske u Europsku uniju otvoriti, da se upoznaju s trendovima europskog tržišta rada i nastojanjima Sveučilišta da studentima olakša i pomogne snalaženje u bliskoj budućnosti, kao i da se upoznaju sa smjernicama i derektivana europskih institucija kada je u pitanju visoko obrazovanje.

Sve zainteresirane očekujemo u srijedu 30. siječnja u Sveučilišnoj knjižnici u 19.30 sati!

Koordinator studentske inicijative SplitMisi, Bruno Petrušić.

  1. Split Misli – Pozivnica