U četvrtak 17. veljače 2022. godine s početkom u 14 sati u zgradi Odjela za likovne umjetnosti na Visokoj (Fausta Vrančića 17a, učionica br. 13 na drugom katu) održat će se radionica o otvorenom pristupu znanstvenim informacijama / otvorenoj znanosti koju će voditi Ljiljana Poljak Bilić i Petra Zoranović iz Sveučilišne knjižnice u Splitu. Radionica će trajati 90 minuta.

O radionici

Radionica o otvorenom pristupu organizira se s ciljem poticanja otvorenog pristupa znanstvenim informacijama i osvješćivanja važnosti istoga. Na radionici će se objasniti temeljna načela otvorene znanosti s naglaskom na otvoreni pristup, unutar kojega će se obraditi teme verzija radova za objavljivanje, autorskih prava, institucijskih repozitorija i mogućnosti pohrane radova u otvorenom pristupu uz demonstraciju istoga.

O voditeljicama radionice

Ljiljana Poljak Bilić je diplomirana knjižničarka u Matičnoj službi za istraživanje i razvoj Sveučilišne knjižnice u Splitu te koordinatorica za istraživačke podatke i RDA aktivnosti. Uključena je u projekt reSEArch-EU kao Open Research Data Officer. Članica je Radne skupine za istraživačke podatke i Radne skupine za autorska prava u Dabru.

Petra Zoranović je diplomirana knjižničarka na Odjelu rada s korisnicima Sveučilišne knjižnice u Splitu.