Drage naše polaznice i polaznici početnice i svi zainteresirani i zainteresirane,
s obzirom da nismo u mogućnosti održavati radionice kao do sada, odlučili smo pokrenuti seriju online “Karantena početnica”.

Objavljivati ćemo zadatke početkom tjedna, a vi ćete slati svoje radove do nedjelje, te će isti biti objavljeni na našoj facebook stranici (http://www.facebook.com/dizajnerskapocetnicasplit/), a kad prikupimo dovoljno radova i odabir na web stranicama Umjetničke akademije u Splitu.

Sudjelovati može tko želi (osnovnoškolci i srednjoškolci) :), radove šaljite na naš mail, a mi ćemo vas o novim zadatcima obavještavati i preko naše mail liste sudionika i sudionica.

Pa evo i prvog zadatka, prigodne tematike :) Rok za slanje je nedjelja, 12. travnja u 12:00 na e-mail adresu: dizajnerskapocetnica@umas.hr.

Napravi set (min. 3) piktograma (slikovnih znakova kao simbola pojmova ili riječi) koji vizualiziraju jednu od dvije situacije:

1. “Mjere smanjenja rizika od korona virusa”. Primjerice: pranje ruku i dezinfekcija, nošenje maski, držanje razmaka kada čekamo red, itd.

2. “Simptome bolesti COVID19 uzrokovane korona virusom” Primjerice: kašalj, temperatura, grlobolja, itd.
Tehnika radova nije ograničena (crtež ili kolaž) sve dok je izvedena rukom (ne računalom).

Kako biste vi vizualizirali razne upute i preporuke ponašanja za vrijeme epidemije, te brojne dozvole i zabrane?
Piktogrami se nalaze u svakodnevnoj primjeni u našem okuženju kao primjerice na prometnim znakovima, informativnim pločama ili naljepnicama na javnim mjestima poput kolodvora, aerodroma, pošte, bolnice i dr.

Lijep pozdrav,

Jelena Perišić

Dizajnerska početnica