Dizajnerska početnica će se održati u subotu 7.11.2020. na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Na ovoj radionici, polaznici će se upoznati sa osnovama kolaža. Polaznici će korištenjem postojećih materijala i njihovom ponovnom upotrebom naučiti izraziti ideje, poruke i emocije. Cilj radionice je naučiti se izražavati likovnim tehnikama koje isključuju one standardne te upoznati polaznike s procesom istraživanja i razmišljanja o sadržaju koje prethodi vizualizaciji, odnosno dizajniranju. Radovi će se izrađivati ručno, od pripremljenih materijala.

Termin: subota, 7.11. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split
Uzrast polaznika: osnovnoškolski (5.- 8. razred)
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr.
Rok za prijave: petak, 6.11. u 17:00 sati
Voditeljica radionice: Matea Erceg

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.

U skladu s epidemiološkim mjerama/preporukama osigurali smo prozračenu prostoriju, udaljenosti od 2 metra za sudionike, te je grupa limitirana na 10 polaznika i polaznica.