Dizajnerska početnica će se održati u subotu 6.11.2021. na lokaciji Umjetničke akademije, Zagrebačka 3.

Dizajnerska početnica je program kreativnih radionica za djecu i mlade pod vodstvom profesionalnih dizajnera iz različitih područja djelovanja. Kroz teme koje dizajneri-mentori odabiru u suradnji s voditeljem programa, polaznici i polaznice se na način prikladan svom uzrastu upoznaju s osnovama dizajna, ne samo kao vizualne djelatnosti, već i kao alata za kreativno, konceptualno i kritičko promišljanje svakodnevice. Dizajnersku početnicu organizira Umjetnička akademija u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom i uz financijsku potporu Ministarstva kulture i Grada Splita.

Na ovoj Dizajnerskoj početnici sudionici će naučiti prepoznati i izolirati pojedinačne elemente koji grade sučelje web stranice, te pomoću istih sami dizajnirati novi prijelom na razini wireframea. Za to ćemo koristiti kartice na kojima su isprintani wireframe elementi. 

Wireframing je način dizajniranja web stranice/aplikacije na strukturnoj razini i koristi se rano u procesu dizajniranja. Wireframe osigurava da se sadržaj i funkcionalnost stranice pravilno pozicioniraju, na temelju korisničkih i poslovnih potreba. Kao pristup s niskom razinom detalja pogodan je za iteracije, što znači da promjene ne uzrokuju velike troškove, kao što je to slučaj u kasnijoj fazi dizajniranja s visokom razinom detalja.

Termin: subota, 6.11. od 10:00 do 12:00 sati
Mjesto: Umjetnička akademija, Zagrebačka 3, Split.
Uzrast polaznika: srednjoškolski (1. – 4. razred).
Prijave i kontakt: dizajnerskapocetnica@umas.hr.
Rok za prijave: petak, 5.11.2021. u 17:00 sati.
Voditeljica radionice: Doris Zalović

Dizajnerske početnice su prilagođene za sve zainteresirane, bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Radionice su besplatne, a broj sudionika je ograničen.