22-27. ožujka 2010.

http://umas.unist.hr/dvk/interactions

Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu (http://umas.unist.hr/odjeli/odjel-za-likovne-umjetnosti/dizajn-vizualnih-komunikacija) nastavlja tradiciju održavanja radionica dizajna interakcija splitinteractions u sklopu aktivnosti promoviranja ove specijalizacije. Uz specijalističke sadržaje iz područja dizajna interakcije, svrha radionica je također promovirati interdisciplinarni pristup obrazovanju, osobito potreban i poticajan u području dizajna.

Tema ovogodišnje radionice su “nevidljivi gradovi”. Radionica će se baviti nevidljivim, ekološkim strukturama gradova, gradom kao metabolizmom, tj. promišljati interakcije grada u kontekstu novih tehnologija.

Planirani sudionici i sudionice radionice su studenti i studentice dizajna vizualnih komunikacija i produkt dizajna, arhitekture, računarstva i informatike, te sociologije i psihologije, sa Sveučilišta u Splitu, Zadru i Rijeci i Zagrebu.

Koordinator i voditelj radionice je Ivica Mitrović sa Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija. Radionica će biti podijeljena u dvije grupe, a voditelji grupa su Tuur Van Balen (http://www.tuurvanbalen.com), freelance dizajner interakcija i gost predavač na Royal College of Art (RCA) u Londonu i Martin Avila (http://www.martinavila.com), predavač na Fakultetu likovnih i primijenjenih umjetnosti i dizajna (Konstfack), Sveučilišta u Stockholmu.

Radionica započinje u ponedjeljak 22. ožujka u 10 sati, uvodnim predavanjem Ivice Mitrovića, a zatim će Tuur Van Balen i Martin Avila prezentirati svoj dizajnerski rad, tj. pristup i praksu u području dizajna interakcija, te najaviti plan rada radionice.

Sudionicima i sudionicama radionice će tjedan dana prije radionice biti dostavljeni materijali i zadaci za pripremu. Planirana veličina svake grupe je 12 sudionika/ica, raspored rada je dnevno od 9-13, te od 14-19 sati (pon-pet). Radni jezik radionice je engleski.

Rezultati rada na radionici prezentirati će se na javnoj prezentaciji u subotu 27. ožujka, te će biti trajno dokumentirani na web stranicama Odsjeka.

Sva pitanja i primjedbe pošaljite na:

interakcije@umas.hr