Centar za unaprjeđenje kvalitete i Centar za savjetovanje Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu pokreće ciklus mjesečnih tribina u okviru kojih bi se stvaralo ozračje potrebe i opravdanosti za javnim raspravama o tekućim i životnim pitanjima akademske zajednice i društva u cjelini. Krajnji cilj jest stvaranje i razvijanje kulture dijaloga te konstruktivnog i argumentiranog verbalnog sučeljavanja na čijim se primjerima stvara kultura slušanja i aktivnog sudjelovanja u diskusijama u okviru i izvan akademske zajednice te posebno uvažavanje i shvaćanje drugog i drugačijeg, različitih i suprotnih mišljenja, stavova i svjetonazora.

Tribina je prvenstveno usmjerena prema studentima, ali je namjenjena i ostalim članovima akademske zajednice, otvorena je i mogu sudjelovati svi zainteresirani.

Prva tribina u ciklusu posvećena je analizi postojećeg stanja u hrvatskom društvu s naglaskom na lokalno i regionalno okruženje te perspektivama mladih ljudi, naročito visokoobrazovanih i s naslovom: Putokaz za mlade.

Tribina će se održati u srijedu 18. ožujka s početkom u 12 sati u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice, Ruđera Boškovića 31.

Pozvani govornici su predstavnici četiri stožerne institucije u gradu Splitu i Županiji:

  • Mons. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski
  • zamjenik župana Ante Šošić, SD županija
  • predstavnik Grada Splita
  • prof. dr. sc. Šimun Anđelinović, rektor  Sveučilišta u Splitu