Predavanje i praktična vježba pod nazivim: “Teorije boja J. W. Goethea i Rudolfa Steinera i njihova primjena u antropozofski orijentiranom slikarstvuSnježanke Jadrijević, učiteljice slikanja po Goetheovoj i Steinerovoj teoriji boja, održat će se u petak 10. siječnja 2020. godine od 9 do 12 sati u prostorima Umjetničke akademije u Splitu na Visokoj, Vrančićeva 17, predavaonica br. 14. u sklopu redovne nastave iz kolegija Terapija likovnim izrazom u edukaciji i rehabilitaciji.

Sadržaj predavanja i vježbi:

  • Goetheov krug boja, Steigerung i Farbenklang, polaritet boja, osjetilno-moralno djelovanje boja (djelovanje boja na raspoloženje)
  • Duševni suživot s bojama, slikanje iz same boje, samo-stvaranje oblika iz boje, od perspektive prostora do perspektive boje
  • Vježba boje: ”Slikanje iz boje” – potrebno: set akvarel boja, 2 papira min. 30×40 cm veličine 180gr, ravna i glatka podlogu (pleksiglas ili slično), svijetla krep traka za fiksiranje papira na podlogu, kistovi raznih veličina fine dlake, plosnati, ravni; ostali pribor (tegle, ubrusi, zaštita…)

Predavanje je obvezno za studente koji slušaju kolegij Terapija likovnim izrazom u edukaciji i rehabilitaciji, ali se pozivaju i drugi studenti sa Odjela za likovnu umjetnost kojima bi to predavanje bilo zanimljivo da se prijave na mail doc.art. Dunje Pivac (dpivac@inet.hr). Broj sudionika je ograničen.

Više o predavačici na poveznici Snježanka Jadrijević Biografija