Peter Bilak će 25. svibnja 2010, utorak, u 13 sati na Umjetničkoj akademiji u Splitu, održati predavanje pod nazivom ‘Typography and other non-related matter’.

Predavanje će biti uvod u radionicu ‘Designing type for a foreign language’ koja će se održati pod njegovim vodstvom na istoj ustanovi od 25. do 28. svibnja.

Cilj radionice jest kroz analizu i razumijevanje anatomije slova iznaći prijedlog za dva nova grafema za foneme koji ne postoje u hrvatskom jeziku a karakteristični su za hrvatske dijalekte.

Peter Bilak rođen je u Čehoslovačkoj, studirao je u Engleskoj, SAD-u i Francuskoj da bi školovanje završio u Nizozemskoj. Profesionalni rad usmjerio je na grafički, type i web dizajn. Također radi i kao profesor na Kraljevskoj akademiji u Haagu (KABK) na poslijediplomskom studiju (Type and Media). Godine 1999. osnovao je Typotheque type foundry (slovolivnicu), a 2000. zajedno sa Stuartom Baileym pokreće magazin Dot Dot Dot. Osim fontova za Typotheque dizajnirao je fontove za FontShop International (Eureka). Član je AGI (Alliance Graphique Internationale).