U sklopu projekta TTAdria, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Splitu organizira otvorene dane koji će se održati od 16. do 20. ožujka na sastavnicama Sveučilišta te Institutu za oceanografiju i ribarstvo i Institutu za jadranske kulture i melioraciju krša.

Na otvorenim danima istraživači će imati priliku predstaviti svoja znanja, ekspertize i usluge tvrtkama te potencijalnim partnerima. Cilj je pokrenuti prijenos znanja i tehnologija sa znanstvenih institucija u gospodarstvo te jačanjem međusobne suradnje stvoriti preduvjete za kolaborativno istraživanje i zajedničko prijavljivanje projekata.

U uvodnom dijelu svakog od događanja prezentirat će se:

  • Što očekivati u 2015. godini za financiranje projekata u suradnji znanosti i gospodarstva?
  • Istraživanje, razvoj i inovacije za gospodarstvo

U nastavku predavanja istraživači sa svake od institucija u kratkim prezentacijama predstavit će svoje aktivnosti, nakon čega su predviđeni individualni posjeti laboratorijima istraživačkih grupa.

U sklopu otvorenih dana održati će se i 20-minutni S2B (science to business) sastanci na kojima će predstavnici tvrtki imati priliku za inicijalni kontakt sa istraživačkim grupama te razgovarati o zajedničkim interesima i mogućnostima za suradnju.

Više informacija te raspored događanja možete pronaći na linku:  http://ttadria.talkb2b.net/ gdje se možete i registrirati za sudjelovanje.

Otvoreni dani – Program događanja